The Whisky Mercenary

The Whisky Mercenary

Whiskyfestival Gent op 11 – 12 februari

WhiskyfestivalPosted by The mercenary Sat, February 18, 2012 11:56:52

Afgelopen zaterdag en zondag waren het weer hoogdagen in het Belgische whiskywereldje.

Slechts een weekje na het leuke festival in Spa was het weer ‘acte de présence’ in Gent. Ik voelde me weer direct thuis achter de stand van ‘The Whiskyman’.

En leuk was het om weer zoveel bekenden te zien.

Zeker het feit dat er een delegatie Cask Six leden langs kwam op zondag deed me veel plezier. Je blijft een zwak punt hebben voor je eigen club nietwaar.

Als je achter een stand actief bent, heb je niet direct de mogelijkheid om veel te proeven op zo’n festival. (Dat is ook absoluut niet de bedoeling) Je hoort natuurlijk wel de verhalen over wat er te proeven is. Het enthousiasme waarmee mensen een nieuwe ontdekking komen melden is aanstekelijk, zeker als ze de ontdekking doen aan de tafel waar je staat te schenken.

Zondag voor het festival heb ik toch nog even een kleine rondgang gedaan en wat geproefd.

Op zaterdag waren we een fles vergeten mee te brengen, die er zondag gelukkig wel was. De Littlemill 24 yo 1988-2012 van The Whiskyman. Dominiek en ik hadden immers reeds in Spa een experimentje in gedachte. Thuis had ik nog een fles openstaan van een Tullibardine 1966 Douglas Laing OMC. Net zoals de Littlemill heeft deze veel invloed van sinaas, maar dan nog meer aangevuld met speculaaskruiden.

We hebben deze dus even na mekaar geproefd. De truc is om eerst de Littlemill in je mond te nemen, door te slikken en onmiddellijk de Tullibardine te proeven. Dit heeft een explosie van smaak tot gevolg. Als tweede experiment hebben we ze gewoon bij elkaar gekapt. Heiligschennis volgens sommigen. Vermits we toch beiden heidenen zijn, liggen we daar niet echt van wakker ;-).

Grappig was ook om mensen na het bekijken van het businesskaartje van The Whiskyman mij aan te spreken met meneer Bouckaert. Hilariteit alom met de reactie van Dominiek die wereldkundig maakte dat ik was ingehuurd omdat ik op zijn logo lijk.

Wat was er nog gebeurd dat weekend. De uitreiking van de whiskyawards natuurlijk. Felicitaties aan de winnaars zijn ook op zijn plaats.

Whisky shop of the year
Drinks De Clercq – Lochristi

Whisky restaurant of the year
De Snuiver – Denderbelle

Whisky club of the year
The Middle Cut – Lubbeek

Whisky Ambassador for Belgium
Stephan De Bolle – Cinoco

Lifetime Achievement Award
Fernand Dacquin

Dank aan alle oude en nieuwe bekenden om ons een bezoekje te brengen. Ik zie jullie zeker bij een volgende gelegenheid.

Dit weekend heb ik wat whiskyrust, maar volgende week staat de eerste Cask Six clubtasting op het programma, onmiddellijk gevolgd door de whiskywandeling op zondag. Daarover later meer.

Cheers.

Jürgen

PS Voor mensen die af en toe via een veiling whisky kopen, wil ik zeker volgende info niet onthouden. http://ymlp.com/zInnK0

  • Comments(0)//blog.thewhiskymercenary.be/#post7