The Whisky Mercenary

The Whisky Mercenary

Cask Six whiskyweekend 25 – 26 februari ’12 (deel 2)

ClubdegustatiePosted by The mercenary Mon, March 05, 2012 20:52:59

De whiskywandeling is een initiatief van Cask Six webmaster Bert Dexters die dit 4 jaar geleden introduceerde. Het succes van de eerste editie heeft ervoor gezorgd dat dit een wederkerende activiteit is geworden. De wandeling is bedoeld als familieactiviteit. De deelnemers zijn dan over het algemeen ook iets minder whisky aficionado.

Jammer genoeg kon ik er de vorige edities niet bij zijn omwille van verschillende redenen. Voor mij was het dus de eerste keer dat ik het verhaal van gids Rudi Sannen kon horen. Hij werkt al geruime tijd als conservator op het domein ‘De Maat’ en weet er de mooie en interessante plekjes aan te duiden. Ook leuk is dat hij een aantal roofvogels heeft, waar hij mee ‘valkeniert’. Heel interessant voor groot en klein. Rudi is een glaasje whisky ook niet ongenegen en die werden uiteraard ook voorzien. Bert zorgde voor de begeleidende uitleg bij de drams.

Clynelish 14 yo (welcome dram)

Tijdens de wandeling kwamen volgende whisky’s uit de verschillende rugzakken.

Balvenie 12 yo Doublewood

Bruichladdich 12 yo

Caol Ila 1993-2011 A. Dewar Rattray

Glenburgie 1997 -2011 Asta Morris

Na de wandeling van ongeveer 2.5 uur kwamen de deelnemers moe en hongerig terug binnen. Gelukkig waren de balletjes in tomatensaus al snel klaar. Er werd nog de tijd genomen om wat na te kaarten met een fris pintje.

De reacties waren zo positief dat we er volgend jaar zeker weer een weekend van gaan maken.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.